A evolução dos modelos de gestão por competências nas empresas
Keywords:
Competência, Perfil Profissional, Análises Funcional e Ocupacional, Dacum, Posto de Trabalho, Emprego, Certificação Profissional e de Pessoas, Gestão Provisional de EmpregoAbstract
Os enfoques da competência na empresa nos preocupam há mais de trinta anos, o que significa que o tema não é novo, mas ainda mantém uma considerável importância pelas vantagens que podem ser obtidas pela empresa. Com o final da produção de massa, a empresa deve integrar exigências de competitividade em todos os postos de trabalho. As funções são decompostas em atividades, mas também chega o momento em que a unidade atividade resulta insuficiente e, então, a empresa se aproxima das competências. As práticas de análise do trabalho evoluíram na mesma medida, e se, no início, os postos de trabalho eram estudados de maneira estática, atualmente são analisadas as situações de trabalho de maneira dinâmica. As metodologias mais recentes são apoiadas nos enfoques de fluxos de atividade.Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Commitment to the Provision of Creative Commons Licensing
The Senac Journal of Education and Work is per the BY NC license, free of charge and with no commercial purpose.
In submitting their work for evaluation, the authors undertake to make their work available through the Creative Commons-BY NC license at the website <https://br.creativecommons.org>, thus dispensing with the need for signing any other document or contract with Senac to regulate the availability of their works in the Senac Journal of Education and Work.
The author (s) further declare that they recognize the Senac Journal of Education and Work as an open access journal, whose Policies and Authors Guidelines are available to know on its official website, namely - www.bts .senac.br - and that they can be modified at any time, and immediately any new condition published online.
The names and addresses informed in this journal will be used exclusively for the services provided by this publication and are not available for other purposes or to third parties.